БългарскиEnglish
За нас

Търговско дружество "Миланов и Син" ООД е основано през 1999 г. и през годините се е наложило като лидер в търговията с черни метали на българския пазар. Две години по- късно основава своя дъщерна фирма за изработване на арматурни заготовки, разполагаща с модерна металорежеща и обработваща техника, с цел разширяване спектъра на предлаганите услуги и повишаване удовлетвореността на клиентите си!

Основна дейност на дружеството е предоставянето на търговски услуги с изключително висококачествени черни метали и метални изделия, които гарантират удовлетворяването на всички изисквания за сигурност и надеждност в строителния бранш. Дружеството работи в тясно сътрудничество с гръцката металургична група "Виохалко" и от 2002 година осъществява интензивен внос на стоки от Сиденор- Солун. Друг основен партньор на фирмата е Стомана Индъстри, водещ производител на световния пазар, чиято богата гама от продукти, отговарящи на всички европейски стандарти за качество, дружеството предлага в пълния й асортимент в своите три бази на територията на София- Юг.

Съобразно присъединяването на Република България към ЕС "Миланов и Син" откри първата по рода си модерна търговска база за черни метали на едро и дребно, съобразена и отговаряща изцяло на изискванията на Европейския съюз за качество, сигурност и дизайн. Началото на този мащабен проект е поставено още през 2003, а изграждането му започва още на следващата година, като при проектирането му са взети под внимание всички детайли, спомагащи за постигането на по- ефективен и безопасен работен процес и по- качествено обслужване на клиентите чрез интегрирането на техника и съоръжения от последно поколение. Новата търговска база притежава обща площ от 10 дка., 3 000 м2 от които са закрити площи, и поддържа складови наличности от около 4 000 тона, което позволява навременното и коректно изпълнение на големи поръчки. Складовата база предлага паркинг места, кафе, както и напълно функционален товаро-обработващ процес.

Приоритетите на търговско дружество "Миланов и Син" са изцяло насочени към непрекъснатото подобряване на търговската дейност, повишаване на удовлетвореността на клиентите и създаване на трайни и благоприятни взаимоотношения с тях, както и поддържане на високо качество на предлаганите стоки и услуги. Всички тези цели, които дружеството цени и следва, се постигат чрез непрекъснатото подобряване и обновяване на инфраструктурата, стриктно спазване на мерките за безопасност на работата, подбор на квалифициран и всеотдаен персонал, както и провеждането на системни обучения за повишаване на познанията му, инвестиции в интегриране и развитие на нови услуги и продукти, необходими за пълното задоволяване на нуждите и изискванията на клиентите.